Kategoriler
Asil Gübre Sıyırıcılar

Asil Gübre Sıyırıcılar

10.12.2019
Günümüz hayvancılığının olmazsa olmazı Gübre yönetim ekipmanlarıdır. Konumuz bu ekipmanların en başında gelen gübre sıyırıcıların çeşitleri, gübre sıyırıcıların teknik özellikleri, gübre sıyırıcı kurmadan önce ahırda yapılması gerekenler, gübre sıyırıcı montajı nasıl yapılır ve gübre sıyırıcı fiyatları ve kurulum sonrası gübre sıyırıcı makine bakımı ile ilgilidir.

Referanslarımızı görmek için tıklayınız

Asil Gübre Sıyııcı Teknik Özellikleri:

Asil Gübre Sıyırıcılar da 13 mm kalibreli zincir kullanarak sıyırma işlemi yaptığımız zincrili gübre sıyırıcılarımız da zicirlerimiz ısıl kalibre işleminden geçtikten sonra kullanıcıya ulaşmaktadır. Zincir de kalibre işlemi gübre sıyırıcılarımızda zicir kopması sorununu tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Asil Gübre sıyırıcılar da 1,5 kw motor gücüne sahip Yılmaz Redüktör kullanmaktayız. Redüktörümüzün 125 metreye kadar sorunsuz gübre sıyırma garantisi vardır. 

Asil Zincirli Gübre sıyırıcılarımız Elektronik pano desteği sayesinde otomatik zamanlama, önüne yatan hayvanların rahatsız olmaması için aşırı yük uyarı sistemi ile sorunsuz çalışmaktadır.

Gübre sıyırıcılarımız da ayrıca kışın soğukda da zincirin donmaması için otomatik kış modu özelliği vardır. 

Asil Gübre sıyırıcılarımız ayrıca sensör sistemine sahiptir. Bu sayede gübre sıyırıcılar iki ayrı kürek ile aynı anda çalışabilirler. Gübre sıyırıcılarımızın küreklerinden biri gübre çukuruna doğru biriken gübreyi sıyırarak ilerlerken diğer gübre sıyırıcı küreği geriye doğru sıyırma kanatlarını kaldırarak boş olarak geri gelecektir. 

Yön çevirici kasnaklar sayesinde her iki yoldaki gübreyi de rahatlıkla temizleyen gübre sıyırıcımız bu özelliği ile gübrenin gübre çukuruna ya da bina bitiminde istediğiniz noktaya kadar dökülmesini de sağlamaktadır. 

Asil Gübre Sıyırıcı'nın bir diğer kullanışlı özelliği ise zincir gerdirme sisteminin kollu kriko ile yapılmasıdır. Bu sayede gübre sıyırıcılarda zincir sünme sorunu rahatlıkla çözülmektedir.

 

Asil Gübre Sıyırıcı Montaj Öncesi Ahırda Yapılması Gerekenler:

Yanlış bilinen bir uygulama tüm zincirli gübre sıyırıcılar da zincir kanalı olarak da tabir edilen 'U' demirinin konulması zorunluluğudur. Gübre sıyıırıcılar da 'U' demiri'nin amacı küreklerin sıyırma esnasında her iki kanadının da önündeki gübreyi aldıktan sonra yalpalamadan çalışmasıdır. Eğer gübre sıyırıcı kürek genişliğiniz  100 cm'in altında ise 'U' demiri döşemenize gerek yoktur. Bu durumda Asil Gübre sıyırıcılar da gezici 'U' demirleri rahatlıkla işinizi görecektir. Genişliği 100 cm üzerinde bir gübre sıyırıcı küreği kullanmak istiyorsanız mutlaka 'U' demiri döşemesi yapmalısınız. Bu durumda Asil Gübre Sıyırıcı mekanizması için kullanacağınız 'U' demiri 65 lik ya da 85 lik olarak tabir edilen ve her biri 6 metre boyunda olan 'U' demirleri olmalıdır.

Asil Gübre sıyırıcıların montajı için bina girş ve çıkışlarında içeride gübre sıyırıcı yolu ile aynı kota sahip beton zeminlerin olması gerekmektedir. Bu betonlarda ölçümüz gübre sıyırıcı kulesi için 100x150 cm ve gübre sıyırıcı yön çevirici kasnaklar için 100x100 cm olmalıdır.


Asil Gübre sıyırıcıların montajı için bina da 380 V. elektrik tesisatı ya da en az 7,5 KW 380 V. elektrik üretebilen jeneratör bulunması gerekmektedir. Ekibimiz Elektronik pano ayarlarını da istediğiniz kullanma şekline bağlı olarak ayarlayıp gübre sıyrıcımızı kullanımıza hazır hale getirecektir.

 

Asil Gübre Sıyırıcı Montajı: 

Gübre sıyırıcılarımızın montajı tamamen profesyonel ekibimiz ile yerinde yapılmaktadır.

 

Asil Gübre Sıyırıcı Montaj Sonrası Teknilk Servis ve Kullanıcı Bakımı:

Gübre sıyırıcılarımız montaj sonrasında 24 ay teknik garantiye sahiptir. Bu süreçte kullanıcımızın yapması gerekenler sadece haftakık ve aylık yağ bakımları ve zincir sünme kontrolüdür. Bunlar düzenli olarak yapılmasına rağmen gübre sıyırıcılarımız da çözülemeyen teknik sorun var ise ekibimiz yerinde destek için gelecektir.